Ga naar hoofdinhoud

Bent u goed zichtbaar op de fiets?

Als fietser in het verkeer bent u kwetsbaar. Zorg dus dat u goed zichtbaar bent, zeker nu het weer vroeger donkerder wordt. De meeste fietsers weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar fietsen toch vaak zonder lampjes. Bijvoorbeeld omdat de verlichting is vergeten, de batterijen leeg zijn of de verlichting kapot is of gestolen. En dat brengt risico’s met zich mee.

Tips voor goede verlichting

Als fietser moet u in het donker en overdag bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. U mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden. Zorg er ook voor dat uw led-verlichting goed afgesteld staat en niet de andere weggebruikers verblindt.