Ga naar hoofdinhoud

Kruising Veenweg – Laan van Nootdorp dicht van 18 tot en met 29 oktober

Door werkzaamheden is de kruising Veenweg – Laan van Nootdorp afgesloten voor al het verkeer van maandag 18 tot en met vrijdag 29 oktober.

Verkeerskundig onderzoek

Veel fietsers ervaren de tramoversteek op het kruispunt als onveilig. De gemeente liet een verkeerskundig onderzoek doen om de kruising veiliger in te richten. De huidige stoplichten zijn oud en aan vervanging toe. Een nieuwe verkeerslichtinstallatie geeft fietsers en voetgangers meer houvast. Deze installatie draagt ook bij aan betere verkeersdoorstroming op de Veenweg.

Verder is gekeken hoe fietsverkeer veiliger de Laan van Nootdorp kan oversteken. Op het nieuwe kruispunt komt daarom extra ruimte in de middenberm. Daar kunnen fietsers veilig wachten als zij niet in één keer de oversteek halen.

Hulpdiensten

Hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de kruising, maar de bus volgt een omleidingsroute.

Meer informatie staat op www.pijnacker-nootdorp.nl/Veenweg.