Ga naar hoofdinhoud

Rijbewijs digitaal verlengen vanaf 1 november

Vanaf 1 november kunnen inwoners van Pijnacker-Nootdorp online een rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen.

Via smartphone

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) biedt de mogelijkheid dat digitaal te doen via uw smartphone. Dit moet een Android smartphone versie 6.0 of hoger zijn of een iPhone 7 of hoger met iOS versie 13 of hoger. Deze telefoons hebben een NFC-chiplezer. De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen uitvoeren bij het online verlengen van uw rijbewijs. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.pijnacker-nootdorp.nl/rijbewijs. Let op! Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt, dan moet u daarvoor naar het gemeentekantoor. Maak een afspraak via www.pijnacker-nootdorp.nl/afspraakmaken.  De kosten van het aanvragen of verlengen van een rijbewijs bedragen 41 euro.