skip to Main Content

Sinterklaas: “Natuurlijk komen wij zaterdag 13 november gelijk naar Nootdorp”

Met de stoomboot komen Sint en zijn pieten vanuit Spanje zaterdag aan in Nederland. Zodra het gezelschap voet op Nederlandse bodem zet, komen zij gelijk door naar Nootdorp. Sint en zijn pieten zijn heel blij om alle lieve kindertjes in Nootdorp weer te zien.

Om13.30 uur vertrekt de goedheiligman vanaf de Markt (Mercatoplein) voor zijn rijtoer door het dorp. Het is niet de bedoeling dat iedereen naar de Markt komt in verband met de drukte/coronaregels. Sinterklaas vraagt of iedereen zich wil verspreiden over de route. Zo kan iedereen Sint met zijn pieten voorbij zien komen. De pieten nemen pepernoten en andere lekkernijen mee in speciaal ingepakte zakjes.

De tour
wordt begeleid door de Muziekband en Swingpieten. De route Het gezelschap vertrekt vanaf de Markt, gaat dan linksaf de Koningin Julianastraat in, rechtsaf naar Meidoornlaan, en rechtsaf de Dorpsstaat in. Op het Dorpsplein blijft Sint in de auto, maar neemt de tijd om de kinderen toe te zwaaien. Dan verder door de Dorpsstraat naar Molenweg, via de Boissotstraat en Hof van Delfstraat naar het Schölvinckplein. De Sint zwaait hier vanuit zijn mooie rode auto en zal kinderen begroeten. Natuurlijk is het wel mogelijk met pieten op de foto te gaan. Via de Vrijenbansestraat gaat de route verder langs Parade.

Geen show op Paradeplein
In tegenstelling tot andere jaren is er helaas geen grote show op het Paradeplein. Hopelijk is alles volgend jaar weer beter en kan er weer een grote show zijn op het Paradeplein met Sint en pieten. (www.sintnootdorp.nl)

Nootdorp NU verschijnt een keer per maand en wordt gratis huis-aan-huis bezorgd in Nootdorp.

Uitgever:
Drukkerij Van de Sande
Ambachtshof 1
2632 BB Nootdorp

Oplage:
7.200

Advertenties/Acquisitie:
Monique van de Sande
T: 015 310 92 94
E: monique@sande.nl

Vormgeving:
Jolanda de Koning

Medewerkers:
Dick den Hollander
Elise Mooijman
Annette van Oosten
Quirine Polderman
Ruben Molenaar
Madelon van der Helm

Eindredactie:
Monique van de Sande

Redactieadres:
Ambachtshof 1
2632 BB Nootdorp

Email:
info@nootdorpnu.nl

Overnemen:
Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.