Ga naar hoofdinhoud
Cover_sandedruk

Het verschil tussen digitaal drukwerk en offset drukwerk

Wanneer kiest u digitaal drukwerk en wanneer offset drukwerk? Waar ligt het omslagpunten qua aantallen en wat is nu echt het kwaliteitsverschil? Wij geven u het liefst telefonisch of per e-mail een passend advies over welke keuze u maakt!

Digitaal drukwerk

Digitaal drukwerk wordt geprint op professionele digitale printers bij ons in Nootdorp, direct nadat uw bestelling is geplaatst. Digitaal drukwerk is goedkoper bij kleinere oplages dan offset drukken. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde, het verschil is minimaal. Digitaal drukken kan alleen in de kleine details verschil op leveren, let daar dus op bij het aanleveren van het bestand. Heeft u veel kleine en fijne letters en of details? Dan is het verstandiger om te overleggen en eventueel voor offset te kiezen.

Offset drukwerk

Bij offset drukwerk gebruiken wij onze professionele en traditionele drukpersen, met de zogenoemde combinatievellen. Dit betekent dat er een kleur per keer op het te bedrukken medium gedrukt wordt, in CMYK. Bij grote oplages is dit voordeliger omdat wij grote orders weten te combineren en dus optimaal gebruiken kunnen maken van onze drukpersen om uw drukwerk zo voordelig mogelijk te produceren.

Wanneer kies ik offset en wanneer digitaal drukwerk?

Wilt u hoge kwaliteit. Moeten foto’s haarscherp gedrukt worden? Offset drukwerk is dan snel de beste keuze. Een kleine oplage met spoed is altijd digitaal drukwerk het snelst en goedkoopst. Zorg altijd wel dat u bestanden compleet aangeleverd worden.

Een mooi resultaat drukwerk!

Gaat de trouwkaart, uitnodiging of flyer er uit zien zoals u wilt? Het drukken van is vaak de laatste stap naar een mooi resultaat. Van de Sande Drukkerij haalt u zorgen weg door een extra proefprint aan te bieden en uw bestanden extra te controleren. En uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen. ?

Vraag meteen een vergelijkende offerte aan om uw keuze te bepalen of u voor digitaal of offset drukwerk gaat!