Skip to content

Controle op de Hondenbelasting

In april wordt een controle gehouden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp of houders van (een) hond(en) daarvan aangifte hebben gedaan. De controleurs kunnen zich legitimeren en werken voor het bedrijf Legitiem B.V. uit Duiven. Zij doen een zogenaamde ‘blinde controle’. Dat betekent dat er ook aangebeld wordt bij inwoners die al hondenbelasting betalen.

Meerdere honden
Iedereen die één of meer honden houdt, moet hondenbelasting betalen. Het maakt voor de hondenbelasting geen verschil of uw hond groot of klein is en of hij wel of niet op straat komt. De houder van de hond is degene die de hondenbelasting moet betalen. Meestal is dat de eigenaar, maar het kan ook de verzorger zijn, die geen eigenaar van de hond is. Als in een gezin meerdere honden zijn, wordt één gezinslid als houder van alle honden aangemerkt. Ook een bedrijf kan houder van een hond zijn, bijvoorbeeld een waakhond.

Aangifte doen
Heeft u een hond, maar betaalt u nog geen hondenbelasting? U kunt aangifte doen via www.pijnacker-nootdorp.nl/hondenbelasting. Nadat de aanmelding bij de gemeente binnen is, ontvangen hondenbezitters een aanslag hondenbelasting thuis. Er wordt dus niet aan de deur betaald.

Niemand thuis
Als de controleur niemand thuis treft, laat de controleur een brief achter. U wordt dan verzocht aangifte doen via www.pijnacker-nootdorp.nl/hondenbelasting. Als u geen mogelijkheid heeft om online aangifte te doen, dan kunt u een aangifteformulier hondenbelasting aanvragen via telefoonnummer 14 015.