Skip to content

Vaccineren zonder afspraak in gemeentehuis

De komende dinsdagen is er van 15.00 tot 19.30 uur een tijdelijke priklocatie van GGD Haaglanden in het gemeentehuis aan het Oranjeplein in Pijnacker. U kunt zich dan zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit gebeurt met het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Heeft u nog twijfels of u zich wilt laten vaccineren? Een arts is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan op dinsdag zonder afspraak voor een prik terecht. 18-plussers kunnen kiezen uit het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Jonger dan 18 jaar of bent u zwanger? Dan krijgt u het Pfizer-vaccin. Van het Pfizer-vaccin heeft u twee prikken nodig, met minimaal 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik. Bij het Janssen-vaccin is 1 prik voldoende.

Wat heeft u nodig?

Neem het volgende mee als u zich zonder afspraak wilt laten vaccineren:

  • uw identiteitsbewijs;
  • een mondkapje;
  • trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten;

Na de prik moet u nog een kwartier plaatsnemen in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen krijgt. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. U krijgt ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.

Waarom een vaccinatie?

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ernstig ziek worden. Kijk voor meer informatie over vaccineren op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 8.00 – 20.00 uur).  

Blijf bij klachten thuis

Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en maak afspraak via www.coronatest.nl om u te laten testen. Zo voorkomt u dat u andere besmet.