Skip to content

Themacafé geestelijke gezondheid op 22 maart

Wilt u leren omgaan met psychische klachten of wilt u iemand met psychische klachten kunnen helpen? Sluit dan op 22 maart van 19.00 tot 21.00 aan bij het digitale themacafé geestelijke gezondheid.

Waar kunt u terecht met vragen?
U hoort deze avond waar u binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp terecht kunt met vragen. En we gaan met elkaar in gesprek over welke mogelijkheden we nog meer zien met elkaar.

Wat zijn de klachten?
Psychische klachten komen veel vaker voor dan veel mensen denken. Mensen voelen zich bijvoorbeeld somber, gespannen, eenzaam of moe. Of kunnen zich slecht concentreren, denken vaak aan angstige situaties of zijn snel geïrriteerd. Ongeveer één op de vier mensen krijgt met dit soort klachten te maken. Gelukkig weten de meeste mensen zo een periode achter zich te laten of leert men ermee te leven.

Begrip van omgeving
De juiste omstandigheden en begrip van de omgeving zijn van groot belang voor mensen die herstellen van psychische klachten. Als gemeente zetten wij ons ervoor in om plekken voor herstel te vinden. En als het nodig is, plekken voor herstel te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven, sportscholen of verenigingen die mensen een plek bieden op te herstellen van psychische klachten. Jan Mostert, coördinator bij de Herstelacademie, vertelt hier tijdens de digitale bijeenkomst meer over. Maar we horen ook graag welke mogelijkheden er nog meer zijn en waar mensen behoefte aan hebben. Uw ideeën en wensen zijn meer dan welkom! Naast Jan Mostert, komt deze avond ook Jack van der Kruijs aan het woord. Hij vertelt ons over zijn ervaringen elders in het land met de ‘GGZ vriendelijke gemeente’. Uiteraard is er deze avond ook ruimte om uw eigen verhaal te delen of voor te leggen.

Corona en impact
Inmiddels is bekend dat corona ook grote impact heeft op geestelijke gezondheid van mensen. Ook hier staan we deze avond bij stil. We bespreken met name wat er in deze tijd nog wel mogelijk is voor mensen die behoefte hebben aan contact.

Aanmelden
Wilt u ook aansluiten? Stuur dan voor 10 maart een mail aan bel_sec@pijnacker-nootdorp.nl, dan ontvangt u een uitnodiging voor de bijeenkomst in Teams.