Skip to content

Extra energietoeslag voor lage inkomens

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Het kabinet verlaagt daarom voor iedereen de energiebelasting. Hiervoor heeft het kabinet 3,2 miljard euro vrijgemaakt. Huishoudens met een gemiddeld verbruik betalen daardoor per jaar ruim 400 euro minder aan energiebelasting.

Extra steun voor lage inkomens

Om mensen met een lager inkomen extra te helpen, heeft Rijksoverheid kort geleden besloten om nog eens 200 miljoen euro vrij te maken. Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) ontvangen eenmalig ongeveer 200 euro om hen te helpen bij het betalen van de energierekening.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is blij met dit besluit van het kabinet. Hoe de uitkering precies geregeld gaat worden is nu nog niet bekend. Zodra er meer informatie beschikbaar is, leest u dit op de website van de gemeente of in de gemeenteberichten.